Bruzelle banner

FAQ

De meest gestelde vragen en hun antwoord

maandverbanden

Waarom enkel individueel verpakte maandverbanden?

Je kan één individueel maandverband doneren, een volledige of al geopende verpakking. Vooraleer jouw donatie bij de persoon in nood geraakt worden de maandverbanden door verschillende personen aangeraakt.

De enige manier waarop we de hygiëne kunnen garanderen is door uitsluitend individueel verpakte maandverbanden te aanvaarden.

menstruatiecup

Waarom moedigen we het gebruik van de menstruatiecup niet aan?

De menstruatiecup lijkt misschien handig, milieuvriendelijk en minder duur op langere termijn. Voor iemand in een precaire situatie is het niet evident om de cup te kunnen leegmaken, spoelen, wassen, steriliseren en in goede hygiënische omstandigheden bewaren.

Gebrek aan regelmatige toegang tot stromend water en goede hygiënische omstandigheden maken het gebruik van de menstruatiecup ingewikkeld.

We hebben de mogelijkheid overwogen en de beslissing genomen om geen menstruatiecups uit te delen.

TAMPONS

waarom vinden we geen tampons in de BruZelle zakjes?

De tampon is een interessant alternatief voor het maandverband voor de meesten van ons, maar voor een vrouw in een heel precaire situatie, vooral als dakloze, is dit niet evident.

Dakloos zijn leidt vaak tot een verlies van het tijdsbesef. Een tampon die niet tijdig vervangen wordt kan leiden tot een septische shock.  

Op aanraden van de hulpverleners in het veld, is BruZelle daarom gestopt met het inzamelen en verdelen van tampons.