ik ben student

Als student kun je BruZelle op verschillende manieren helpen: als individu of als lid van je school, hogeschool, universiteit, studentenkring of projectgroep.

Je kan deelnemen aan acties op het terrein of onze aanpak verrijken met jouw ideeën, ervaringen en getuigenissen in het studentenmilieu.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie: info@bruzelle.be

een stage lopen

Ben je geïnteresseerd in een stage bij BruZelle?

BruZelle is regelmatig op zoek naar stagiairs in uiteenlopende domeinen zoals communicatie, het schrijven van enquêtes, audiovisuele media, grafische vormgeving en vertaling. 

Je kan een observatiestage volgen maar je kan ook participeren bij ons dagelijkse bestuur en de workshops. Ook kan je meedenken over andere manieren waarop we de strijd tegen menstruatiearmoede kunnen voltrekken, van inzameling en verdeling van producten tot de sensibilisatie en educatie.

vrijwilliger worden

Wil je actief deelnemen aan de strijd tegen menstruatiearmeode door een deel van je vrije tijd aan te bieden?

Je kan een eenmalige of een langdurige vrijwilliger worden bij BruZelle. De gift van jouw tijd is het kostbaarste geschenk. BruZelle heeft regelmatig vrijwilligers nodig om het team aan te vullen en te helpen met verschillende opdrachten, die allemaal essentieel zijn voor de goede werking van de vereniging.

Je kan ook je eigen antenne van BruZelle oprichten binnen je hogeschool of universiteit. Onze coördinatoren willen je hier zeker bij helpen. Je kan je ook aansluiten bij een antenne in jouw regio en zo deelnemen aan het veldwerk (inzamelen en verdelen van producten, sensibilisatie…).

Of het nu voor een paar uur of een paar dagen per maand is, alle hulp is welkom!

een inzameling organiseren

Wil je een inzameling van menstruatieproducten organiseren?

De inzameling van menstruatieproducten is een uitstekende manier om zelf te sensibiliseren en mensen aan het denken te zetten over de menstruatie, menstruatiearmoede en menstruatie-onzekerheid in het algemeen en die van studenten in het bijzonder.

Je kunt eenmalig of permanent een collectebus plaatsen op een gemakkelijk toegankelijke plaats in je school, hogeschool, universiteit, studentenvereniging, projectcentrum enz. en studenten, docenten of administratief personeel uitnodigen om er menstruatieproducten in te deponeren.

Het BruZelle-team wil je hier zeker bij ondersteunen en raad geven waar nodig.

De resultaten van je inzameling worden gecommuniceerd op sociale netwerken om je betrokkenheid zichtbaar te maken en je te bedanken voor uw actie.