Sensibilisatie en educatie

BruZelle voorziet een breed publiek van educatie, informatie en sensibilisatie over menstruele gezondheid, menstruatiezekerheid en menstruatiearmoede. Zo willen we gesprekken over de menstruatie op gang brengen om zo het taboe te doorbreken.

Het sensibiliseren is één van de basismissies van BruZelle. Vorming, dialoog en informatie zijn voor ons de sleutel om het taboe rond de menstruatie te doorbreken. Door deel te nemen aan workshops en evenementen en zelf content te creëren, proberen we bij te dragen aan een samenleving waarin de menstruatie niet langer taboe is en er dus open over gesproken kan worden.

Het educatieve programma “Regels van 3” werd ook met dit doel ontwikkeld. Dit programma heeft als doel mensen bewust te maken over menstruele gezondheid en menstruatiezekerheid. Om zo, nogmaals, het taboe te trachten doorbreken. Dit innovatieve programma bestaat uit drie onderdelen die zijn aangepast aan het doelpubliek: jongeren, begeleiders  en volwassenen. Meer informatie over Regels van 3 kan je terugvinden in de rubriek « Regels van 3 ».