ik ben een individu

Als individu kan je BruZelle op verschillende manieren helpen bij de strijd tegen menstruatiearmoede.

Welke hulp je ook biedt, het BruZelle-team staat tot je beschikking om je te helpen met het communiceren over je acties en deze bekend te maken, maar ook om de resultaten te delen via onze sociale netwerken.

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie: info@bruzelle.be

een gift doen

Wil je meestrijden tegen menstruatiearmoede door BruZelle financieel te ondersteunen?

Jouw gift zal met voorrang gebruikt worden om ons te helpen met onze acties op het terrein. Deze acties zijn het verdelen van gratis menstruatiemateriaal en het sensibiliseren en informeren over de menstruatie, bij o.a. jongeren

Via bankoverschrijving

Par Payconiq

IBAN : BE91 0689 3345 5376

(BIC : GKCCBEBB)

mededeling:

« Gift » of « Maandelijkse gift »

Ouvrez Payconiq ou votre app bancaire

Scannez le QR code

Indiquez le montant de votre don

Confirmez le montant

Elke jaarlijkse schenking van minstens 40 euro is fiscaal aftrekbaar.

Verplichte vermelding van het rijksregisternummer vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 is het rijksregisternummer verplicht zijn om een fiscaal attest te verkrijgen waarmee u van de fiscale aftrekbaarheid kan genieten in uw belastingaangifte (Verplichting SPF Financiën – art 323/3 CIR92).

Indien u al een donatie hebt gedaan voor 2024, stuur ons dan uw rijksgeristernummer, volledige naam en e-mailadres naar giften@bruzelle.be.

Als u ons in 2024 wilt steunen, vragen we je om uw rijksregeisternummer en uw e-mailadres te vermelden in de mededeling van de bankoverschrijving of om ze naar ons te sturen via giften@bruzelle.be.

vrijwilliger worden

Wil je actief deelnemen aan de strijd tegen menstruatiearmoede en heb je een beetje van jouw vrije tijd te geef?

Je kan een eenmalige of een langdurige vrijwilliger worden bij BruZelle. De gift van jouw tijd is het kostbaarste geschenk. BruZelle heeft regelmatig vrijwilligers nodig om het team aan te vullen en te helpen met verschillende opdrachten, die allemaal essentieel zijn voor de goede werking van de vereniging.

Je kan je aansluiten bij de BruZelle-antenne in jouw regio om deel te nemen aan het veldwerk (inzamelen en verdelen van producten, sensibiliseren…) of je eigen lokale antenne oprichten met de steun van de regionale coördinatoren.

BruZelle is ook steeds op zoek naar vrijwilligers die met hun professionele vaardigheden willen helpen op het gebied van administratie en financieel beheer, fondsenwerving of communicatie.

Of het nu voor een paar uur of een paar dagen per maand is, alle hulp is welkom!

zakjes naaien

Heb je een naaimachine? Dan kun je de zakjes naaien waarin de menstruatieproducten worden uitgedeeld.

Een handleiding met de afmetingen en een stappenplan voor het maken van een zakje, vind je terug op de pagina “helpen en deelnemen” in de rubriek downloads.

Heb je geen stof meer liggen voor een zakje? BruZelle kan dit zeker voorzien (zolang de voorraad strekt). En de gemaakte zakjes willen we ook komen ophalen, indien dit mogelijk is natuurlijk.

Heb je geen naaimachine of geen stof en wil je toch helpen? BruZelle verwelkomt je graag op haar workshops om zakjes te naaien. In de agenda vind je meer informatie over workshops in jouw regio.

Wil je graag zelf een workshop organiseren in jouw regio? Als het mogelijk is, stelt BruZelle met plezier een ruimte, naaimachines en stof ter beschikking.

menstruatieproducten doneren

Wil je graag menstruatieproducten doneren?

Je kan individueel verpakte menstruatieproducten achterlaten bij een inzamelpunt van BruZelle.

Wij accepteren geopende verpakkingen en bulkproducten zolang de producten individueel verpakt zijn. Dit om het hele proces zo hygiënisch mogelijk te laten verlopen.

Maandverbanden en tampons worden door ons uit de verpakkingen gehaald en verdeeld in stoffen zakjes. Andere menstruatieproducten (cups, wasbare maandverbanden en menstruatieonderbroeken) worden in hun originele verpakking uitgedeeld.

Stof doneren

Heb je nog stof liggen en vind je dat deze gebruikt kan worden voor onze zakjes?

Je kan stof (liefst katoen) afgeven bij een inzamelpunt van BruZelle. Deze stof wordt uitgedeeld aan ons team van vrijwilligers die de zakjes maken of gebruikt in de workshops waar we de zakjes maken.

De stof hoeft niet nieuw te zijn, maar wel proper, zonder vlekken en met zo min mogelijk slijtage. Wij zijn dol op kleurrijke lappen stof, versierd met felgekleurde patronen. De minimale afmetingen 35×45 cm zijn.

een inzameling organiseren

Wil je geld of menstruatieproducten inzamelen?

Je kunt een inzameling van menstruatieproducten organiseren of een oproep doen voor donaties in je directe omgeving op een feest, een lokaal evenement of binnen je vereniging, bedrijf, sportclub, serviceclub, etc. 

Kies je voor de inzameling van menstruatieproducten of stof, dan zet je een collectebus best op een toegankelijke plaats. Het verzamelde materiaal kan je afgeven op een regionale vestiging.

Als je kiest voor een financiële collecte, kan je de giften persoonlijk ophalen of jouw vrienden en familie direct hun bijdrage laten storen op het rekeningnummer van BruZelle. In dat laatste geval ontvangen de donateurs op het einde van het jaar een fiscaal attest waarmee ze van een belastingsvermindering kunnen genieten (voor een minimale schenking van 40€).