Bruzelle banner

doe mee

Wil je zij aan zij met ons strijden?
Dit zijn enkele manieren waarop je het project BruZelle succesvol kan maken.

doneer maandverband of stof

Je kan maandverbanden afgeven in één van de BruZelle inzamelpunten. De maandverbanden worden uit de pakketten gehaald en in stoffen zakjes gestopt.

Omwille van hygiëne kan je enkel individueel verpakte maandverbanden doneren! Ook kunnen we geen tampons of menstruatiecups aanvaarden (zie de FAQ pagina voor meer uitleg).

Je kan ook stof doneren, waaruit de zakjes voor de maandverbanden worden gemaakt.

De stof hoeft niet nieuw te zijn, maar wel proper, zonder vlekken of veel slijtage.  Onze voorkeur gaat uit naar gekleurd stof, met vrolijke motieven.

Deze stof gaat dan naar ons team van vrijwilligers die de zakjes maken of worden gebruikt in ateliers voor het naaien van zakjes.

plaats een inzamelingsdoos

Je kan een inzamelingsdoos plaatsen op je werkplek, bij jouw thuis, in je sportclub, vereniging, tijdens een evenement. Zo kan je ons helpen om, permanent of tijdelijk, maandverband en stof in te zamelen.

Op de pagina Inzamelpunten vind je alle stappen om de BruZelle inzameldoos in elkaar te steken.

Het team van BruZelle zal contact met je opnemen om een plaats en tijdstip af te spreken waarop we de kostbare oogst kunnen komen ophalen.

word verbindingspersoon

De verbindingspersonen vormen een onmisbare aanvulling op de inzamelingsdozen, vooral in de zones waar BruZelle nog geen vast inzamelpunt heeft.

Als verbindingspersoon neem jij donaties van maandverband, stof en zakjes in ontvangst, op de plek en het tijdstip die voor jou passen. 

Je houdt deze bij tot het team van BruZelle ze komt ophalen.

link BruZelle aan je evenementen

Wil je jouw privé, professioneel, cultureel of sportief evenement of liefdadigheidsactie koppelen aan BruZelle? Je kan deelnemers vragen om maandverband en stof te doneren, of geld inzamelen.

Op verzoek kan een lid van het BruZelle team een presentatie verzorgen over de vereniging en thematiek.

word vrijwilliger

Jouw tijd is een kostbare gift. BruZelle heeft regelmatig vrijwilligers nodig om ons team te versterken door verschillende taken op te nemen. Elke taak is  noodzakelijk voor het goed functioneren van de organisatie.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

deel je engagement

Jullie zijn onze beste ambassadrices en ambassadeurs! Mond aan mond reclame blijft de beste manier om een vereniging breder bekend te maken. 

Deel je bekommernis over menstruatie-armoede met je familie, vrienden en collega’s en vertel hen over de initiatieven van BruZelle.

Deel onze website, like en deel onze Facebook pagina.

neem deel aan onze ateliers

Wij verwelkomen je graag tijdens onze ateliers. Samen, in een fijne sfeer, vullen we de zakjes met maandverbanden. Tegelijkertijd creëren we community en zetten een dialoog op rond menstruatie-armoede en bestaansonzekerheid in het algemeen.

Ateliers worden het hele jaar door georganiseerd. Data worden aangekondigd in de agenda van de website en op de Facebook pagina.

naai stoffen zakjes

Heb je een naaimachine? Dan kan je ons helpen bij het maken van de stoffen zakjes, waarin de maandverbanden uitgedeeld worden.

Heb je geen stof? Geen nood! Het BruZelle team brengt je graag het nodige (zolang onze stock het toelaat) en komt je creaties ook weer ophalen op de plek en het tijdstip die voor jou best passen. Er is ook stof beschikbaar in ons kantoor tijdens de permanenties.

Op de pagina  documenten  vind je een handleiding in de vorm van een stripverhaal met een stappenplan en afmetingen.

Wil je een naaiatelier organiseren ? We stellen je graag ons Brussels kantoor ter beschikking en helpen bij de praktische organisatie van je workshop.

financiële giften

BruZelle heeft de ambitie om op elke hulpvraag te kunnen antwoorden.

Het gebeurt echter dat de vraag naar maandverbanden de inzameling overstijgt.  Wanneer dit gebeurt, laten financiële giften ons toe de stock aan te vullen zodat de verdeling niet in het gedrang komt. Jouw giften dragen ook bij tot de algemene werkingskosten van de vereniging.

Een gift is fiscaal aftrekbaar vanaf 40€. Naar aanleiding van de coronacrisis heeft de federale overheid de fiscale aftrekbaarheid opgetrokken van 45% naar 60%.

Onze gecontroleerde jaarrekening wordt in alle transparantie gepubliceerd op Donorinfo. Donorinfo staat garant voor transparantie als onafhankelijke instantie die de rekeningen en werking van organisaties analyseert. Alle informatie is beschikbaar op de website donorinfo.be.

Jouw gift is welkom op de bankrekening
van de vereniging:

IBAN : BE91 0689 3345 5376
(BIC : GKCCBEBB)

mededeling: “Gift” of “Maandelijkse gift”